Ortopedi

Ortopedi innebär arbete med rörelseorganens sjukdomar och skador.

Vi erbjuder ortopedisk bedömning och behandling vid skador och sjukdomar i axlar, armar, ben och fötter. Vår ortoped har mångårig erfarenhet inom området. 

Ev. röntgenundersökningar genomförs på Vrinnevisjukhuset i Norrköping och vid behov på Universitetssjukhuset i Linköping.

Vi har samarbetsavtal med Region Östergötland. Inget remisstvång.

 

Ortopedisk behandling – knäleder
• PRP behandling med hyaluronsyra för begynnande artros i knäleder. 

Vad är PRP?
PRP är en injektionsbehandling med en sammansättning av koncentrerad blodplasma från patientens eget blod. PRP står för Platelet Rich Plasma (blodplättsrik plasma) och har utmärkta förnyande och läkande egenskaper.
Hur går en behandling till?
Först tar vi ett blodprov från dig. Provet centrifugeras för att åtskilja blodkroppar från plasma. Plasman injiceras med tillsatt hyaluronsyra i knäleden med hjälp av en tunn nål. Behandlingen ges under lokalbedövning. Du kan bli lite öm dagen efter injektionen. Hur många behandlingar som krävs varierar men generellt får man god effekt efter 3 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum.
Varför PRP?
Genom att injicera patientens egen blodplasma frisätts mängder av tillväxtfaktorer som främjar en förnyande-process, det är den mest naturliga behandlingen du kan göra eftersom att en del av materialet är kroppseget. Därför är risken för avstötning eller allergiska reaktioner minimala.

För mer info. och prisuppgift om PRP-behandling var god ring vår telefon för estetiska behandlingar 0768-34 64 00